NIEDZIELNY DYLEMAT

Zawsze, gdy robię sobie coś do jedzenia, staram się tak wszystko zorganizować, by móc pójść z gotowym żarciem przed telewizor i nie musieć martwić się o burdel w kuchni. Nie cierpię jeść, gdy wiem, że przede mną jeszcze chowanie produktów do lodówki, zmywanie blatu i zgarnianie naczyń do zlewu…

Podobnie jest z robieniem sobie tostów z dżemem.
W tosterze mam miejsce tylko na dwie kromki chleba. Dlatego, gdy robię sobie załóżmy 6 kanapek, muszę rozplanować to na 3 tury. W efekcie idę przed tv z talerzem, na którym dwie kanapki są cudownie gorące, dwie średnio gorące i dwie ledwo ciepłe.
I tu zaczyna się mój dylemat.

  • Czy zacząć jedzenie od tych cudownie gorących, które sa najlepsze, ale na koniec być zmuszoną do zjedzenia chłodnej reszty kanapek…?
  • A może zacząć od tych ciepłych kanapek, tak, by te gorętsze nie zdążyły zupełnie wystygnąć, gdy się za nie zabiorę…?

No do kruwy maciory.. nie wiem.